MTB марафон Стежками Опришків 2015 в Карпатах

Автор opryshok, 22 июля 2015, 18:35:22

« предыдущая - следующая »

Ссылки на связанные события


opryshok

22 июля 2015, 18:35:22 Последнее редактирование: 23 июля 2015, 13:06:18 от Winny
В самому центрі Європи, на полонинах високих Карпат, серед смерек та ялівцю з давніх давен жили гуцули.

Пасли овець, збирали гриби та ягоди, рубали ліс. А коли на них нападали вороги, то мирні гуцули брали в руки бартки та рушниці і перетворювались на невловимих опришків, які здійснювали напад на ворогів, а потім зникали в горах таємними стежками опришків на своїх витривалих конях.

А в 2013 році ці стежки були віднайдені велосипедистами, які на біциглях стали ганятись ними.
На День Незалежності в одному з найвисокогірніших районів Карпат – Рахівському, по схилах Свидовецького гірського масиву був проведений перший MTB марафон «Стежками Опришків», де зібралось близько 200 учасників з 5 країн.

І так їм то сподобалось, що вирішили вони проводити такі змагання щорічно. В 2014 році, незважаючи на дуже тяжкі погодні умови, більш ніж сотня сміливців змогли фінішувати в марафоні, хоча дуже часто техніка не витримувала таких умов.

Цього року, незважаючи на всі проблеми в країні, "Стежками Опришків" пройде втретє.

Що чекає гонщика? Траси 46 та 78 км з наборами висот 1650 та 2900 метрів відповідно, чудові краєвиди високогірних Карпат(найвища точка траси Hardcore проходить на висоті 1600м над рівнем моря), динамічні траси з затяжними апхілами та технічними сінглтреками, гуцульська гостинність та смачний рахівський бограч на фініші.

23 серпня 2015 року Рахівщина чекає на вас!

opryshok

Основний інформаційний канал у нас - фейсбук. Я буду намагатися основне писати і на форум, але не завжди встигаю, тому всім, кому цікаві новини нашого марафону, краще підписатися на сторінку стежок https://www.facebook.com/StezhkamiOprishkiv
І на подію марафону цього року https://www.facebook.com/events/902607426444261/

opryshok

Опис маршрутів. Багато писати не буду, так як траси ми не змінюємо, і вони будуть лише трохи відрізнятися від торішніх. Наступного тижня у нас запланована розчистка трас, і, якщо не буде ексцесів з погодою, то на початку липня я викладу оновлені треки.

Маршрут Light починається розігрівом 3 км по місту за автомобілем міліції в неспішному темпі, продовжується 8 км апхіла дуже веселою бруківкою, що витрушує всю душу, далі йде 9 км гойдалок вгору-вниз по Рахівським горам, далі 4 км данхілу, технічно не складного по грунтовій дорозі , і за ним 6 км відпочинку рівнинкою вздовж річки, який зміниться затяжним асфальтним (точніше асфальт там був колись і подекуди зберігся дотепер :)) апхілом близько 10 км, за яким невеликой грунтовий торчок і Ю-ху! 7 км фінішного спуску з технічними сінглтреками.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=hpaxuzcvfzxopkvy
Разом 48 км з набором висот близько 1700 м - доступно більшості
Маршрут Hardcore - назва говорить сама за себе, тут є де укататися в кізло. Починається, як і лайт розігрівом близько 3 км по місту за автомобілем міліції в неспішному темпі, далі продовжується 9 км апхіла (трохи більше, ніж на лайті) дуже веселою бруківкою, яка витрушує всю душу, далі йде найкрасивіша частина треку - катання полонинами Свидовецького масиву вгору-вниз, плавно виходячи на висоту в 1600 м над рівнем моря і так 18 км, далі стрімкий данхіл близько 6 км, трохи рівнячку вздовж річки і підступний апхіл на другий хребет по дуже специфічній бруківці близько 4 км, 16 км другого хребта технічно не дуже складні, але сильно вимотують постійними підйомами-спусками, непросихаючими болотами, які потрібно акуратно об'їжджати і 2 невиїзджабельні стирчаки, але нагородою за ці муки буде дуже швидкісний і технічно непростий спуск близько 4 км, а далі траса знову збігається з лайтом та вас чекають затяжний асфальтний (точніше асфальт там був колись і подекуди зберігся дотепер :)) апхіл близько 10 км, за яким невеликої грунтовий торчок і Ю-ху! 7 км фінішного спуску з технічними сінглтреками.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=lzrkxphikpobgozn
Сумарно понад 78 км та без малого 3000 метрів набору висот. Цього досить, щоб укататись будь-якому лосю!

opryshok

Положення марафону
Реєстрація та оплата участі відбувається на байкпорталі.
Інструкція по оплаті

За традицією в стартовий пакет входить футболка учасника, тому при реєстрації вказуйте ваш розмір. Так само, за традицією, всіх гонщиків на фініші ми годуємо бограчем - наваристим угорським супом з декількох видів м'яса. Вегетаріанці або ті, хто не любить бограч, можуть від нього відмовитися при реєстрації.

І футболка і частування входять в стартовий пакет, і доплачувати за них нічого не потрібно!

opryshok

Радимо поспішити з бронюванням житла на час змагання.
В найкращих готелях вже майже немає місць.

Список готелів-партнерів змагань у Рахові:

1. Готель "Європа" http://www.hotel-europa.com.ua

Байкер френдлі готель - є гараж для байків. Наскільки мені відомо, то вільних місць тут уже майже немає. Знаходиться в декількох сотнях метрів від стартового табору.

2. Готель "Рахів" http://hotelrakhiv.com/index.php

Знаходиться в декількох сотнях метрів від стартового табору. Номерів теж майже не залишилося.

3. Садиба "Чорна та Біла Тиса" http://blackwhitetissa.com.ua/

Знаходиться приблизно в 2 км від стартового табору. Тихе місце, є сауна. начебто ще місць достатньо.

4. Готель "Оленка" http://www.hotel-olenka.uz.ua/

Знаходиться недалеко від стартової галявини - ті ж кілька сот метрів.

5. Садиба "Смерекова хата" http://www.smerekovahata.com.ua/

Байкер френдлі котеджі. Знаходиться трохи далі, ніж найближчі готелі, але в радіусі кілометра від старту.

6. Садиба "Плай" http://www.rakhivplai.com/

Знаходиться біля першого апхіла. Якщо не лякає апхіл після гонки, то винагородою буде гарний вигляд з вікна на Чорногірський хребет. Якщо мені пам'ять не зраджує, то там добре видно Петрос, а може і Говерлу.

opryshok

І ще трішки інформації про поселення. Якщо ви хочете не сильно тратитись в кризові часи, або ж просто любите романтичний сон під зорями, для вас, як і в минулі роки, буде діяти наметове містечко на території рахівського стадіону "карпати", де ви зможете поставити свій намет. В наметовому містечку діятимуть цивілізовані санвузли, де буде душ з гарячою водою, а також буде організована міліцейська охорона містечка.
Стежки чекають на гонщиків!

opryshok

Друзі, нагадуємо, що основний період реєстрації закінчиться за 5 днів, і після 15 серпня ви зможете прийняти участь, лише за форсмажорною оплатою. Ті, хто ще не встиг зареєструватись, чи оплатити учать у марафоні - поспішіть.

opryshok

Останні дні ми рапортуємо про хід підготовки до змагань, та інші радісні новини. Але зараз ми вимушені повідомити вам погану новину.
На жаль, один з наших партнерів, що обіцяв надрукувати нам фірмові майки стежок, довго тягнув гуму, і сьогодні відмовився від підтримки нашого марафону. Відповідно і ми не можемо виконати нашу обіцянку перед вами, надати опришківські майки в стартових пакетах.
Приносимо свої вибачення.
Якщо хтось вважає, що таким чином ми не виконали свої зобов'зання, то може написати на нашу поштову адресу протягом 3 днів та відмовитись від участі - в такому випадку ми повернем всю суму стартового внеска, а не 70%
Ну і щоб підсолодити цю погану новину, скажу хорошу - Стежки будуть в будь-кому випадку, незважаючи ні на які проблеми

opryshok

Нагадуємо, що сьогодні останній день основного періоду реєстрації, і завтра оплатити участь буде вже дорожче. Хто хоче поганятись на стежках, але ще не зареєструвався, чи не оплатив участь - поспішіть.

opryshok

Хоч і з затримкою, але ми раді презентувати вам наше відео з минулорічного марафону.
https://www.youtube.com/watch?v=CNLHx02RGRI&feature=share

З якихось причин ютьюб не показує його на мобільних пристроях, тому можна подивитись ще й на фб
https://www.facebook.com/StezhkamiOprishkiv...34327319983821/

Що в нас ще новенького? В цьому році ми отримали статус офіційної гонки Міжнародного Союзу Велосипедистів(UCI), тому цього року в нас будуть ганятис ще й професійні спортсмени.
Плануєм ще дещо новеньке, але про це вже в темі про Стежками опришків 2016 ;)