Небезопасная кукуруза

Автор Winny, 19 апреля 2009, 11:08:58

« предыдущая - следующая »

Winny

Осенью в ночных покатушках не раз проезжали через кукурузные поля в районе Роища. Помнится, был разговор, чтобы поехать и надрать по паре-тройке початков себе на стол ;) . Сегодня подкинули следующую статейку, почитав которую, задумался, что сторожа на поле - не единственный неприятный сюрприз, с которым можно столкнуться...


В селі Карпіловка від невідомих хвороб дохне домашня скотина та птиця

В селі Карпіловка Срібнянського районі, що на Чернігівщині, від досі невідомої хвороби почала дохнути домашня худоба та птиця. Люди, в яких це сталося, пояснити такого масового вимирання жодним пояснити не можуть, як і не можуть цього зробити місцеві фельдшери.

Як повідомив нам оди з місцевих мешканців, який представився Іваном Гнатовичем, то ні чого подібного на своєму віці не бачив. В його господарстві була свиня за прізвиськом «Манька», яку він придав ще на весні 2008 року та відгодовував до Паски. До останнього часу вона почувала себе добре, та раптом відмовилась від їжі та стала слабка на ноги. Фельдшер, який прийшов оглянути свиню, точного діагнозу раптової хвороби так і не встановив, а надані препарати не допомогли. Свиня здохла за два дні.


Іван Гнатович стверджує, що такого по сільських дворах в Карпіловці та сусідніх селах, особливо в останні два місяці, було дуже багато.
Масове падіння домашньої худоби та птиці, до останнього моменту було просто феноменом та не мало жодного пояснення. І мабуть, саме тому не афішувалося з боку Санітарно Епідеміологічної Служби та Ветеринарної медицини, а також державних структур, аби не породити паніку серед населення.

Та провівши власне розслідування, ми з'ясували, що вимирання худоби та птиці відбувалося не тільки в Карпіловці, але і в інших районах області. Нам стало достовірно відомо, що в Чернігівському районі, цієї зими мисливці спостерігали вимирання цілого поголів'я диких свиней. І, як вони припускали, то це сталося ні через дивну хворобу, а через кукурудзу, яку вирощували німці на орендованих землях, та покинули її на полі, так і не прибравши. От, дикі тварини і облюбували цю місцевість з дармовою їжею, яка і стала причиною їх погибелі.


Тому, ми припустили, що в Карпіловці може відбуватися те ж саме і чогось місцеві мешканці не домовляють, або й не здогадуються про дійсні причини загибелі худоби.
І яким було наше здивування, коли ми дізналися, що поблизу Карпіловки є поле не прибраної кукурудзи, яку покинуло СТОВ «Батьківщина». Та й місцеві жителі почали зізнаватися, що дійсно, взимку по трохи прибирали для власних потреб кукурудзу, якою і годували птицю та скотину.

І, якщо це так, то причиною масової загибелі тварин і птахів стала кукурудза!
Від такого висновку, найбільшу тривогу викликає те, що ж тоді за кукурудзу вирощували німці та СТОВ «Батьківщина» і на які потреби вона йшла? Якщо від неї по видихали тварино? То, що ж тоді може бути з людиною, які буде її вживати?

Не втішним є і той факт, що після нашої зацікавленості цим питанням, СТОВ «Батьківщина» різко розпочало прибирання покинутого врожаю та активно збуває зібрану кукурудзу переробним підприємствам.
Коли ця кукурудза потрапить на наші столи і чи не потрапила вона вже до наших шлунків?

P.S. Попри намагання приховати «диво» кукурудзу, нам все таки вдалося отримати десяток качанів з цього поля та передати їх до незалежної лабораторії. Результати експертизи ми обов'язково оприлюднимо.

За інф. «Народного контролю Чернігова»

Источник: gorod.cn.ua

Redmond

Ну каковы результаты пока что не известно?