Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.

Сообщения - opryshok

16
Опис маршрутів. Багато писати не буду, так як траси ми не змінюємо, і вони будуть лише трохи відрізнятися від торішніх. Наступного тижня у нас запланована розчистка трас, і, якщо не буде ексцесів з погодою, то на початку липня я викладу оновлені треки.

Маршрут Light починається розігрівом 3 км по місту за автомобілем міліції в неспішному темпі, продовжується 8 км апхіла дуже веселою бруківкою, що витрушує всю душу, далі йде 9 км гойдалок вгору-вниз по Рахівським горам, далі 4 км данхілу, технічно не складного по грунтовій дорозі , і за ним 6 км відпочинку рівнинкою вздовж річки, який зміниться затяжним асфальтним (точніше асфальт там був колись і подекуди зберігся дотепер :)) апхілом близько 10 км, за яким невеликой грунтовий торчок і Ю-ху! 7 км фінішного спуску з технічними сінглтреками.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=hpaxuzcvfzxopkvy
Разом 48 км з набором висот близько 1700 м - доступно більшості
Маршрут Hardcore - назва говорить сама за себе, тут є де укататися в кізло. Починається, як і лайт розігрівом близько 3 км по місту за автомобілем міліції в неспішному темпі, далі продовжується 9 км апхіла (трохи більше, ніж на лайті) дуже веселою бруківкою, яка витрушує всю душу, далі йде найкрасивіша частина треку - катання полонинами Свидовецького масиву вгору-вниз, плавно виходячи на висоту в 1600 м над рівнем моря і так 18 км, далі стрімкий данхіл близько 6 км, трохи рівнячку вздовж річки і підступний апхіл на другий хребет по дуже специфічній бруківці близько 4 км, 16 км другого хребта технічно не дуже складні, але сильно вимотують постійними підйомами-спусками, непросихаючими болотами, які потрібно акуратно об'їжджати і 2 невиїзджабельні стирчаки, але нагородою за ці муки буде дуже швидкісний і технічно непростий спуск близько 4 км, а далі траса знову збігається з лайтом та вас чекають затяжний асфальтний (точніше асфальт там був колись і подекуди зберігся дотепер :)) апхіл близько 10 км, за яким невеликої грунтовий торчок і Ю-ху! 7 км фінішного спуску з технічними сінглтреками.
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=lzrkxphikpobgozn
Сумарно понад 78 км та без малого 3000 метрів набору висот. Цього досить, щоб укататись будь-якому лосю!
17
Основний інформаційний канал у нас - фейсбук. Я буду намагатися основне писати і на форум, але не завжди встигаю, тому всім, кому цікаві новини нашого марафону, краще підписатися на сторінку стежок https://www.facebook.com/StezhkamiOprishkiv
І на подію марафону цього року https://www.facebook.com/events/902607426444261/
18
В самому центрі Європи, на полонинах високих Карпат, серед смерек та ялівцю з давніх давен жили гуцули.

Пасли овець, збирали гриби та ягоди, рубали ліс. А коли на них нападали вороги, то мирні гуцули брали в руки бартки та рушниці і перетворювались на невловимих опришків, які здійснювали напад на ворогів, а потім зникали в горах таємними стежками опришків на своїх витривалих конях.

А в 2013 році ці стежки були віднайдені велосипедистами, які на біциглях стали ганятись ними.
На День Незалежності в одному з найвисокогірніших районів Карпат – Рахівському, по схилах Свидовецького гірського масиву був проведений перший MTB марафон «Стежками Опришків», де зібралось близько 200 учасників з 5 країн.

І так їм то сподобалось, що вирішили вони проводити такі змагання щорічно. В 2014 році, незважаючи на дуже тяжкі погодні умови, більш ніж сотня сміливців змогли фінішувати в марафоні, хоча дуже часто техніка не витримувала таких умов.

Цього року, незважаючи на всі проблеми в країні, "Стежками Опришків" пройде втретє.

Що чекає гонщика? Траси 46 та 78 км з наборами висот 1650 та 2900 метрів відповідно, чудові краєвиди високогірних Карпат(найвища точка траси Hardcore проходить на висоті 1600м над рівнем моря), динамічні траси з затяжними апхілами та технічними сінглтреками, гуцульська гостинність та смачний рахівський бограч на фініші.

23 серпня 2015 року Рахівщина чекає на вас!