В Харькове активисты провели Веломайдан: Не едь за мной, я - пятый

Автор 3pac, 20 января 2014, 21:56:06

« предыдущая - следующая »

3pac

 Веломайдан прошел несмотря на снегопад. Ранее проехать по улицам Харькова с флагами Украины планировали около 60 человек, но в путь решились отправиться около 20 велосипедистов.    

 


Общественные активисты в субботу, 18 января провели велопробег в поддержку харьковского Евромайдана.

Веломайдан прошел несмотря на снегопад. Ранее проехать по улицам Харькова с флагами Украины планировали около 60 человек, но в путь решились отправиться около 20 велосипедистов.

Две колонны стартовали от памятника Тараса Шевченко и, проехав по улицам города, завершили велопробег там же.

Напомним, принятым Радой и подписанным президентом законом Олийныка-Колесниченко , предполагается, что движение в автоколоннах с более чем 5 авто без согласования с МВД наказывается штрафом.

Кроме того, украинцам запрещается  участвовать в массовых акциях в масках, шлемах и с использованием других средств или способов маскировки. За нарушение этой нормы грозит штраф в 250-300 необлагаемых минимумов доходов граждан (этот показатель при расчете штрафов составляет 17 гривен) или арест до 15 суток.

Закон вступает в силу на следующий день после опубликования в официальной прессе. По материалам: Харьков. Комментарии

Фото: Алекс Кофф

Не наскільки, але теж гаряче і на Черкащині. Веломайданівці продовжують свій двоколісний протест. Подробиці – в нашому огляді.

http://www.youtube.com/watch?v=LTwFrkxgmxY#t=75

У Черкасах батькові активістки місцевого Євромайдану Таїсії Плахути пошкодили авто. У машині розтрощене скло, пошкоджені двері. Віктор Плахута переконаний: це помста за громадську діяльність його доньки. Бо з автівки навіть нічого не взяли. І це не перша спроба тиску на родину активістки.
Віктор Плахута, батько активістки: «У понеділок 13 січня на мене на роботі намагалися. Ну, скажімо, була «проста» бесіда. У четвер жінку начальник соцуправління намагався звільнити з роботи. Дякувати Богу, профспілка стала на її захист».
Черкаські веломайданівці змінили свій звичний маршрут. Якщо дві попередні суботи вони курсували Черкасами, то минулої – рушили до Сміли. На подорож наважилися із десяток відчайдухів. Метою веловояжу обрали зустріч із єдиним мітингувальником у районному центрі. Цей чоловік уже другий місяць поспіль щодня виходить на Майдан Сміли. Несподіваній компанії чоловік зрадів. Про ситуацію у країні та світі активісти говорили з півгодини. Після чого рушили на Черкаси вже дизелем – щоби зберегти сили.
Сергій Мінін, мітингувальник м. Сміла: «Самое интересное с оппонентами общаться. Современный человек окружен удобствами цивилизации. Поэтому встать с насиженного места и сюда прийти – он испытывает дискомфорт, ему не хочется».

Тим часом в Умані формують загони самооборони. Уже подали заявки 60 осіб. Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» батьківщинівець Максим Поляков. Організовувати загони добровольців, пише він, вирішили на екстреному засіданні ГО «Майдан» в Умані.
Черкаські автомайданівці намагалися зупинити колону внутрішніх військ, яка рухалася з Кіровограду в бік столиці. За різними підрахунками, солдати їхали в кількох бусах. Про це активістам сповістили кіровоградські колеги. Ті переслідували військових до кордону з Черкащиною. Та далі кіровоградців не пустив патруль ДАІ. На них склали два протоколи про позбавлення водійських посвідчень.

Источники:
zn.ua
vikka.ck.ua