Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.

Темы - opryshok

1

В Покутсько-Буковинських Карпатах, біля Черемошу, знаходиться Косів – історичне місто, та серце Гуцульщини. Косів у першу чергу відомий, як центр гуцульського мистецтва – всесвітньо відома косовська кераміка, ліжники, різьба. Традиційні гуцульські ремесла і зараз процвітають у місті, а наявність великої кількості майстрів у місті створюють особливу творчу атмосферу.
Гірські хребти Косівщини не лише живописні, а й дуже різноманітні – кожен наступний зовсім не такий, як попередній, і всі вони наче спеціально створені для MTB. До того ж гуцули – народ азартний і схильний до всіляких спортивних авантюр.  Тим більше, що навколишні гори просто пронизані сіткою трейлів різного рівня складності.
Чи хочеш ти відчути колорит покутської гуцульщини і приторкнутись до давніх традицій? Хочеш насолодитись катанням сінглтреками буковими та смерековими лісами, та милуватись красою скель-одинців серед різнотрав'я полонин?
Чи може хочеш на повну задіяти всі можливості свого майнтінбайку та відчувати адреналінові всплески на данхілах?
Незалежно від того, які цілі ти ставиш собі на своєму байку, новий гірський велосипедний марафон «Гуцул трофі» має трасу, що підходить для тебе – від відносно нескладної, що дозволить познайомитись зі справжнім майнтінбайкінгом, до хардкорного рубилова з апхілами на захмарному пульсі і данхілами на квадратному оці! Гуцули знають толк в горах, а команда організаторів має великий досвід в проведенні MTB марафонів, і тому 1 та 2 липня 2017 року треба бути в Косові, щоб бути серед тих, хто першим зміг випробувати себе MTB марафоном «Гуцул Трофі»!
2
В самому центрі Європи, на полонинах високих Карпат, серед смерек та ялівцю з давніх давен жили гуцули.

Пасли овець, збирали гриби та ягоди, рубали ліс. А коли на них нападали вороги, то мирні гуцули брали в руки бартки та рушниці і перетворювались на невловимих опришків, які здійснювали напад на ворогів, а потім зникали в горах таємними стежками опришків на своїх витривалих конях.

А в 2013 році ці стежки були віднайдені велосипедистами, які на біциглях стали ганятись ними.
На День Незалежності в одному з найвисокогірніших районів Карпат – Рахівському, по схилах Свидовецького гірського масиву був проведений перший MTB марафон «Стежками Опришків», де зібралось близько 200 учасників з 5 країн.

І так їм то сподобалось, що вирішили вони проводити такі змагання щорічно. В 2014 році, незважаючи на дуже тяжкі погодні умови, більш ніж сотня сміливців змогли фінішувати в марафоні, хоча дуже часто техніка не витримувала таких умов.

Цього року, незважаючи на всі проблеми в країні, "Стежками Опришків" пройде втретє.

Що чекає гонщика? Траси 46 та 78 км з наборами висот 1650 та 2900 метрів відповідно, чудові краєвиди високогірних Карпат(найвища точка траси Hardcore проходить на висоті 1600м над рівнем моря), динамічні траси з затяжними апхілами та технічними сінглтреками, гуцульська гостинність та смачний рахівський бограч на фініші.

23 серпня 2015 року Рахівщина чекає на вас!